full screen background image

Scandal în PNL din cauza Codului Rutier

pnl     Liberalii l-au certat pe ministrul Radu Stroe că a ieşit public să anunţe un proiect pe care nu l-a discutat cu liderii partidului. PNL nu este de acord, în primul rând, cu amenzile mari propuse pentru şoferii care încalcă lege. Ministrul de Interne a retras proiectul şi aşteaptă propuneri pentru modificarea documentului.

Liberalii sunt nemulţumiţi de sancţiunile foarte mari prevăzute de acest proiect de lege şi cel ministrului de Interne să retragă iniţiativa.

Proiectul de lege lansat în dezbatere publică de MAI, prevede ca şoferii care conduc beţi, nu acordă prioritate pietonilor sau depăşesc viteza regulamentară cu peste 60 de kilometri pe oră vor avea permisele suspendate timp de 120 de zile şi vor plăti amenzile maxime, de la 1.575 la 7.500 de lei.

Radu Stroe a declarat, în timpul şedinţei de guvern de miercuri, că noul Cod Rutier urmează să fie adoptat săptămâna viitoare. De asemenea, ministrul a afirmat că ia în calcul reducerea pedepselor dure anunţat iniţial pentru abaterile grave ale şoferilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar