full screen background image

Petrea Dulgheru, la al treilea mandat la conducerea Colegiului Medicilor Veterinari Suceava

Dulgheru     Adunarea generală a Colegiului Medicilor Veterinari din judeţul Suceava, care se întruneşte o dată la 4 ani, şi-a ales, ieri, noul preşedinte.

În debutul dezbaterilor şi deliberărilor, şeful în funcţie al structurii, dr. Petrea Dulgheru, director  executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava până în urmă cu 1 an, a precizat că aceasta este, probabil, “cea mai tare organizaţie din ţară, a medicilor veterinari”.

Miza alegerile de ieri a fost una importantă, din moment ce, la scrutin a participat un număr record de membri „cotizanţi”, respectiv peste 200 din totalul de 241.

În cursă s-a înscris şi medicul veterinar Vasile Cîmpan, Petrea Dulgheru evidenţiind că mobilizarea a fost una extraordinară.

Dr. Dulgheru a declarat că intră în competiţie cu credinţa că membrii cu drept de vot ai Colegiului îşi vor alege pe cine cred de cuviinţă, după ce vor aprecia valoarea şi rezultatele muncii fiecăruia dintre candidaţi. “Profesia noastră a ajuns la un nivel de maturitate astfel încât poate să-şi aleagă oamenii pe care cred că sunt în stare să îi conducă, apreciindu-le valoarea după fapte şi modul în care s-au comportat cu colegii. Nu poţi manipula colegii printr-un simplu discurs, pentru că la mijloc este vorba despre munca de o viaţă, eu lucrând de peste 40 de ani în medicina veterinară. Am iubit-o şi o iubesc, sunt alături de colegi, alegerile fiind un test al demnităţii, al verticalităţii”, a subliniat Dulgheru.

Petrea Dulgheru – în prezent medic veterinar de liberă practică – a mai deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean al Medicilor Veterinari, acesta fiind cel de al treilea mandat pentru care a candidat. “Nu îmi este ruşine să fiu acolo unde îmi este profesia de bază, adică în mijlocul oamenilor, al colegilor, în activitatea de asistenţă pură, în circumscripţia de bază”, a arătat fostul director al DSVSA, adăugând că, pentru forul reprezentativ al medicilor veterinari,  la Suceava se duce „cea mai strânsă şi mai dură luptă din ţară”.

Înaintea trecerii la vot, Petrea Dulgheru a menţionat că în campania pentru un nou mandat a fost singur, exprimându-şi speranţa că “acei care vor vota, vor privi în timp, fără să le fie frică de ceva”.

Dezbaterile s-au prelungit până seara, iar în urma numărării voturilor, dr. Dulgheru şi-a adjudecat un al treilea mandat, învingând cu 103 la 86, în timp ce 6 buletine au fost declarate nule.

“Voi face tot ceea ce este mai bine pentru profesie şi colegi”, a declarat proaspătul preşedintele al Colegiului Medicilor Veterinari din judeţul Suceava.

Cu acelaşi prilej, au fost alese Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Veterinari, preşedintele Comisiei de cenzori, preşedintele Comisiei de cenzori, secretarul şi delegaţii la congresul Colegiului Naţional al Medicilor Veterinari.

comments

comments




Leave a Reply

avatar