full screen background image

Dosar penal pentru o evaziune de 27.000 de lei, pentru patronul unei firme de panificaţie

produse panificatie     Poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, în cadrul activității specifice pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii în domeniul panificaţiei, și în baza unor informații obținute cu privire la o societate comercială din Ipoteşti, ce are ca obiect de activitate producerea și comercializarea de produse de patiserie și panificație, au procedat la oprirea in trafic a unei autoutilitare.

Cu această ocazie, s-a constatat că șoferul mașinii, Aurel C., din comuna Ipotești, nu a putut prezenta nici un document de proveniență pentru produsele de patiserie și panificație transportate.

Având în vedere această situație, s-a procedat la conducerea autoutilitarei la punctul de lucru al societăţii din Ipoteşti, de unde s-a încărcat marfa, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Suceava.

Ulterior, s-a procedat la inventarierea și indisponibilizarea produselor de panificație și patiserie identificate fără documente, atât în mijlocul de transport, cât și în incinta punctului de lucru, precum și a materiei prime folosite la fabricarea produselor, respectiv, făină, sare, drojdie, ulei de floarea soarelui (cca. 200 de pâini la tavă și cca 700 de ștrudele, cornuri, plăcinte, bulci etc.).

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei la sediul I.P.J. Suceava.

La punctul de lucru al societăţii, au fost identificate 3 persoane care desfășurau activități în cadrul procesului tehnologic de fabricație al acestor produse, care au declarat că nu sunt angajate cu carte de muncă la societatea respectivă.

Ieri, în continuarea cercetărilor, polițiștii Serviciului de Investigarea a Fraudelor au stabilit faptul că administratorul firmei, Alexandru A., de 50 de ani, din municipiul Suceava, nu deţinea documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de materii prime şi produs finit din magazia punctului de lucru al firmei din comuna Ipoteşti, respectiv al Laboratorului de  patiserie şi panificaţie, fiind dispusă măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic potrivit Legii 12/1990 rep., cu amendă în valoare de 20.000 de lei şi confiscarea contravalorii produselor fără documente de provenienţă, în valoare de 680 de lei.

Verificările au fost extinse şi la celelalte puncte de lucru ale firmei, din municipiul Suceava şi comuna Ipoteşti, ocazie cu care au fost identificate evidenţe contabile duble privind activitatea comercială din aceste locaţii, precum şi facturi fiscale neînregistrate, existând premisa nereflectării reale a veniturilor realizate în contabilitatea firmei, pentru a se sustragere de la plata taxelor şi impozitelor aferente activităţii comerciale realizate.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat, prin neînregistrarea tuturor activităţilor comerciale desfăşurate, este de aproximativ 27.000 de lei.

Asupra prejudiciului final cert, în baza căruia se va emite decizie de impunere, urmează a se pronunţa Administraţia Teritorială  Judeţeana a Finanţelor Publice  Suceava, organul de control fiscal competent în a stabili obligaţiile fiscale ale firmei.

Urmare a constatărilor efectuate, a fost înregistrat dosar penal privind pe Alexandru A., de 50 de ani, din municipiul Suceava, administratorul societăţii, faţă de care se vor  efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi soluţionat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar