full screen background image

Din 2020 am putea avea o autostradă Brașov-Sibiu

autostrada A3     Nici nu terminăm bine de reparat autostrăzile vechi, că altele noi apar în planurile autorităţilor. Din 2020 am putea avea un drum de mare viteză care să lege Braşovul de Sibiu. Deocamdată, nici studiul de fezabilitate nu a fost făcut.

Noul tronson ar urma să fie construit în continuarea autostrăzii Comarnic-Braşov, care este în stadiu de licitaţie.

Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu au estimat, încă, un cost al autostrăzii Sibiu-Braşov, dar spun că sigur vor fi fonduri europene, iar în anul 2020 aceasta va fi deschisă traficului.

Totuşi, şeful de la Autostrăzi susţine că acest nou proiect, chiar dacă este mai ieftin, nu exclude în niciun caz construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu, care este inclusă în Programul Operaţional Sectorial Transporturi.

În momentul de faţă, singura porţiune de autostradă, care leagă Bucureştiul de graniţa de vest a României este Sibiu-Piteşti. Tronsonul nu este inclus, însă, în nicio procedură de licitaţie. Distanţa între Sibiu şi Braşov pe actuala infrastructură rutieră este de 143 de kilometri, printr-o zonă de deal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar