full screen background image

CAS continuă decontarea consumului de medicamente compensate şi gratuite

Sante-consommation-medicaments-3 i me  ge     În conformitate cu prevederile Contractului cadru şi a Normelor de aplicare a acestuia, în anul 2013 plata medicamentelor compensate şi gratuite eliberate de farmaciile cu care Casa de Asigurări de Sănătate Suceava este în contract, se realizează în termen de 90 de zile după depunerea facturilor, spre deosebire de termenul de decontare prevăzut în legislaţia anului trecut, de 210 zile.

Prin urmare, în fiecare lună, CAS va deconta consumul de medicamente compensate şi gratuite aferent unei perioade de două luni.

Preşedintele Director General al CAS Suceava, dr. Adela Elena Băişanu, ne informează că, în luna august, s-au efectuat plăţi pentru medicamentele compensate şi gratuite, eliberate către asiguraţi în lunile octombrie 2012 şi aprilie 2013, în valoare de 16,5 milioane de lei, iar în această lună va fi decontată suma de 16 milioane de lei, pentru medicamentele eliberate în lunile noiembrie 2012 şi mai 2013.

Acelaşi mecanism de plăţăi este valabil şi pentru medicamentele şi materialele sanitare de care au beneficiat asiguraţii înscriţi în Programele naţionale de sănătate (diabet, oncologie, posttransplant, etc.), CAS Suceava decontând, în luna august, 6,5 milioane de lei (din care 5 milioane lei pentru farmacii şi 1,5 milioane de lei pentru spitale) pentru consumul lunilor februarie 2013 şi mai 2013.

În luna septembrie, CAS va plăti consumul lunilor martie 2013 şi iunie 2013, în valoare de 5,8 milioane de lei (din care 4,6 milioane dev lei pentru farmacii si 1,2 milioane de lei pentru spitale).

Respectând acest calendar de plăţi, în luna decembrie, CAS va deconta medicamentele compensate şi gratuite eliberate către asiguraţi în lunile februarie 2013 şi august 2013, precum şi medicamentele şi materialele sanitare eliberate asiguraţilor înscrişi în Programele naţionale de sănătate în luna septembrie 2013.

Acest efort financiar are rolul de a respecta angajamentele de plată asumate de Guvernul României cu partenerii internaţionali.

comments

comments




Leave a Reply

avatar