full screen background image

Arendaşii din judeţ au şansa să platească impozite mai mici anul viitor

grau     Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a decis ca, la grâu, să se scadă valoarea de impozitare de la 0,9 lei pe kilogram la 0,6 lei.

“Am avut un an agricol bun, cu o producţie peste aşteptări. Economia de piaţă, însă, funcţionează pe regula cererii şi ofertei. Când cererea este mare, preţul la produs devine mai mic. Noi, ca şi Consiliu Judeţean, am adoptat, ca în fiecare an, o hotărâre care, practic, expune ca prognoză, pentru anul viitor, un nivel de preţuri în piaţă, la diverse categorii agricole, ce reglementează plata în natură a celor care sunt arendaşi către cei care arendează”, a spus Nechifor.

Anul trecut, preţul mediu al grâului a fost stabilit în funcţie de ce s-a primit de la Direcţia Agricolă, de 0,9 lei/kg.

“La grâu, din ceea ce am sesizat în această perioadă şi am verificat în piaţă, din păcate, această supraproducţie a determinat ca preţul real în piaţă, la grâu, să fie cam de 0,6 lei pe kilogram”, a explicat Nechifor.

O hotărâre în acest sens va fi supusă aprobării în deliberativ, în termen de maxim 30 de zile.

“Vrem să ajutăm producătorii agricoli, cei care sunt arendaşi, să diminueze, practic, ceea ce înseamnă impozit datorat statului. Va fi un impact asupra colectării la buget, dar cred că un stat social, aşa cum e România, are obligaţia să regleze ceea ce înseamnă colectarea la bugetul de stat prin taxe şi impozite”, a spus Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar