full screen background image

Spitalul județean Botoşani nu are suficienți medici, însă are 60 de statisticieni

spital btDeficit de medici şi asistenţi, dar exces de personal administrativ.

Se întâmplă la Spitalul Judeţean din Botoşani, unde lucreaza nu mai puţin de 60 de statisticieni.

Noul manager al unității medicale a dispus un control pentru a vedea cu ce se ocupă fiecare dintre angajaţii acestui departament.

În urmă controlului s-a constatat că sunt prea mulţi salariaţi în zona administrativă şi că unele posturi nu se justifică.

Iar asta în condiţiile în care la Spitalul Judeţean din Botoşani lucrează aproximativ 230 de medici, adică doar două treimi din locurile prevăzute.

În plus, unitatea medicală duce lipsa şi de asistenţi şi infirmieri – din 1.500, câţi ar trebui să fie în total, lucrează numai o mie.

Mai mult, deşi spitalul se confruntă cu probleme financiare, ultimele controale au scos la iveală faptul că 16 angajaţi primeau, în fiecare luna, un spor nejustificat pentru lucrul la calculator, adică 15% din salariul de bază, chiar dacă nu lucrau 6 ore la computer.

Vorbim despre asistenţi, statisticieni şi operatori calcul – toţi vor rămâne fără acest spor, de luna următoare, a spus managerul spitalului, care e decis să continue verificările în toate secţiile unităţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar