full screen background image

La Fălticeni a fost evaluat stadiul investiţiilor pe proiectele de apă, canalizare şi epurare

inv falt 2     Joi, 19 septembrie, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost prezent la Fălticeni pentru o întâlnire cu primarul Gheorghe Cătălin Coman, proiectanţii şi constructorii angrenaţi în proiectele care vizează: realizarea unei noi staţii de epurare în valoare contract 37.529.935,38 de lei, şi extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în valoare de contract 23.669.216 de lei, părţi componente ale proiectului judeţean de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava.

De asemenea, Municipiul Fălticeni mai beneficiază de un alt contract “Reabilitarea frontului de captare de puțuri Baia 1 și 2” având valoarea contractuală de 2.546.484 lei.

La discuţiile care au avut loc la Fălticeni au mai fost prezenţi: senatorul Ovidiu Donţu, Vicepreşendintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, Directorul General ACET Suceava, Ştefan Groza, reprezentanţi ai proiectantului EPTISA şi ai antreprenorilor – SC VEOLIA WATER SOLUTIONS & TECHNOLOGIES  ROMANIA  SRL, pentru staţia de epurare şi SC 3T CONSTRUCT SRL, pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

După vizitarea amplasamentelor pe care se derulează investiţiile, ocazie cu care a fost analizat stadiul lucrărilor şi au fost puse în discuţie problemele întâmpinate în şantier, autorităţile, antreprenorii şi consultanţii, au tras concluziile în cadrul unei întâlniri la sediul Primăriei Municipiului Fălticeni.

Referitor la extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, proiect demarat în urmă cu două luni,  s-au strâns o serie de nemulţumiri privind ritmul de desfăşurare a lucrărilor.

Constructorul, firma „3T”, a dat asigurări că întârzierile, generate în special de relaţia cu furnizorii de materiale, vor fi recuperate în perioada următoare.

Proiectantul a estimat progresul actual al lucrărilor la 7%, cu o mică întârziere faţă de graficul stabilit, întârziere ce poate fi recuperată în următoarea perioadă, asta şi în funcţie de condiţiile meteorologice şi apropierea de sfârşitul anului.

Ştefan Groza, Directorul General al ACET Suceava, a menţionat bunele relaţii de colaborare dintre operatorul judeţean şi administraţia locală de la Fălticeni, un exemplu de bună practică. Acesta a făcut apel la responsabilizare în respectarea graficelor de lucrări pentru ca disconfortul pentru populaţie să fie cât mai mic şi la calitatea lucrărilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a cerut antreprenorilor să comunice cu autorităţile atunci când există dificultăţi care trebuie rezolvate, dar mai ales să respecte graficele de lucrări.

“Cei care lucrează în construcţii se plâng că nu sunt bani, că decontările sunt întârziate, că s-au acumulat arierate. În situaţia de faţă bani sunt, nu avem o problemă de finanţare. Ne interesează ca la Fălticeni să fie realizat un proiect de calitate care să ţină ani buni de acum înainte”, a declarat Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar