full screen background image

Bărbat care şi-a rupt piciorul în timp ce căuta lemne în pădure, salvat de jandarmi

padurea     Ieri, la ora 10.30, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost redirecţionat un apel telefonic, efectuat prin S.N.U.A.U. 112, de către B. Tudor, de 44 de ani, din oraşul Gura Humorului.

Bărbatul a semnalat faptul că se află în apropierea pârâului Brusturosu, a acuzat dureri puternice la un picior şi a menţionat nu se poate deplasa în terenul accidentat.

Pentru căutarea persoanei în cauză au acţionat 3 lucrători din cadrul Postului de jandarmi Montan Gura Humorului, care, în aproximativ o oră, au reuşit să o găsească în albia pârâului, la o distanţă de 3 km de localitatea Gura Humorului.

Jandarmii au constatat că B. Tudor s-a deplasat în cursul dimineţii în zona împădurită din apropierea oraşului Gura Humorului, cu scopul a aduna lemne pentru foc.

Din cauza terenului accidentat, s-a lovit la un picior şi nu şi-a mai putut continua deplasarea.

A solicitat ajutor prin intermediul numărului unic 112, menţionând doar zona unde se află şi nefiind în măsură să furnizeze alte detalii de orientare din cauza lipsei semnalului de telefonie mobilă.

Membrii echipajului au imobilizat piciorul persoanei rănite şi au transportat-o cu autovehiculul din dotarea jandarmilor la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Aici, personalul de specialitate a stabilit diagnosticul fractură treime medie gambă dreaptă tibie şi peroneu, a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale şi l-a transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar