full screen background image

Şedinţă comună a consiliilor locale Suceava şi Botoşani

consiliulocalsv     Primarii municipiilor Suceava şi Botoşani au participat, astăzi, la Centrul de Afaceri “Bucovina”, de la aeroportul Salcea, la întâlnirea pentru crearea unui pol de creştere economică şi constituirea unei alianţe pentru atragerea de fonduri europene.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că parteneriatul cu judeţul Botoşani a fost pornit cu inima deschisă şi fără orgolii.

“Şansa proiectului este de a căpăta încredere unii în ceilalţi, pentru că trebuie să exploatăm la maxim oportunitatea primirii de fonduri eurpene, până în 2020”, a spus Lungu.

El a propus, pentru luna noiembrie, o şedinţă comună a celor două consilii locale, urmând ca, până la sfârşitul anului, să se întocmească proiectele majore comune ale judeţelor Suceava şi Botoşani.

Primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc, nu vede dezvoltarea oraşului pe care îl conduce în afara acestui proiect comun, evidenţiind, ca proiecte principale, modernizarea aeroportului, a Parcului de Agremet “Costişa” şi a DN 29, cel care face legătura între localităţile Suceava şi Botoşani.

“Zona de Nord-Est are cel mai mare potenţial de dezvoltare la nivel naţional. Proiectul nostru nu e o concurenţă pentru nimeni, nu are legătură cu regionalizarea, ci îşi propune doar crearea a cât mai multor locuri de muncă”, a subliniat Portariuc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar