full screen background image

Românii îl vor pe Victor Ponta candidat la prezidenţiale

ponta     Victor Ponta se află în topul politicienilor preferaţi de români. Cu toate că nu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, mulţi dintre românii cu drept de vot l-ar dori la Cotroceni.

Un sondaj realizat de Avangarde la începutul lunii septembrie arată că Victor Ponta se află la doar două puncte procentuale distanţă de candidatul oficial al USL la alegerile prezidenţiale. Potrivit datelor, în ipoteza în care alegerile pentru preşedinţie ar avea loc săptămâna viitoare, Antonescu ar ocupa primul loc în preferinţele românilor, cu un procent de 26 la sută, urmat de Victor Ponta, cu 24 la sută.

Pe locurile următoare se găsesc Mihai Răzvan Ungureanu cu 11 la sută şi Traian Băsescu cu un procent de 7 la sută. Sondajul a fost realizat în perioada 8-15 septembrie, pe un eşantion de 1500 de persoane.

Un alt sondaj, realizat la sfârşitul lunii august, de către Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, arată că Victor Ponta ar câştiga primul tur al alegerilor prezidenţiale cu o majoritate covârşitoare de 44 la sută în timp ce Crin Antonescu ar obţine un procent de doar 28 la sută. Sondajul a fost realizat în perioada 30-31 august 2013, pe un eşantion de 1500 de persoane, la nivel naţional.

Sociologul Vasile Dâncu a explicat pentru România TV de ce nu a dat publicităţii sondajul IRES. “Acestea sunt experimente sociologice şi de aceea nici nu l-am publicat, pentru că nu vreau să creez conflicte. Acum, candidatul USL e Crin Antonescu”, a explicat Vasile Dâncu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar