full screen background image

Prime pentru producătorii de lapte şi carne de bovine

ferma vaci     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează pe potenţialii beneficiari că, în perioada 17 septembrie – 28 octombrie 2013, se desfăşoară campania de depunerea a cererilor pentru plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, la specia bovine.

Directorul executiv, Eugen Mogoş, precizează că este vorba despre schema decuplată de producţie în sectorul lapte, cât şi despre schema decuplată de producţie în sectorul carne.

Şeful APIA Suceava subliniază că pot beneficia de aceste scheme de plată, o singură dată pe an, producătorii agricoli, persoane fizice sau persoanele juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional.

Astfel, solicitanţii vor depune o cerere de solicitare a primei aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA; copie de pe actul de identitate, codul unic de înregistrare sau certificatul de înregistrare; copie de pe paşaportul fiecărui animal; copie de pe dovada de înregistrare a beneficiarilor în sistemul de administrare a cotelor de lapte, precum şi a cantităţilor de lapte livrate şi/sau vândute direct în anul de cotă.

În cazul schemei decuplate de producţie în sectorul lapte, solicitantul trebuie să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minim 3 tone de lapte în anul de cotă 2012-2013.

Prima pentru această schemă se acordă pe tona de lapte produs şi înregistrat la livrări şi/sau vânzări directe în Sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2012-2013.

Prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne se acordă producătorilor agricoli care deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de cel puţin 16 luni, la data de referinţă de 31 ianuarie 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar