full screen background image

Nechifor: “Colaborarea cu judeţul Botoşani trebuie să includă toate sectoarele”

centrul_economic_bucovina     Autorităţile din Suceava şi Botoşani lucrează la constituirea unei alianţe pentru atragerea de fonduri europene.

Astăzi, au avut loc dezbateri, la Centrul Economic “Bucovina”, de la aeroportul Salcea, pentru crearea unui pol de creştere economică, la care au luat parte preşedinţii celor două Consilii Judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ şi şeful Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că o colaborare cu judeţul Botoşani se impune, în condiţiile în care atragerea de fonduri europene, între 2014 – 2020, va suferi modificări, punându-se accentul pe competitivitate.

“O colaborare trebuie să includă, pe lângă sectorul economic, şi învăţământul, cultura sau sportul. Trebuie să trecem peste orgolii şi să nu repetăm clişeele trecutului”, a spus Nechifor.

Şeful judeţului Botoşani, Florin Ţurcanu, este convins că o colaborare mai strânsă cu judeţul Suceava va permite folosirea mai eficientă a aeroportului de la Salcea.

“Sunt convins că Regiunea de Dezvoltare Nord-Est va continua să atragă cele mai multe fonduri la nivel naţional. Principalul obiectiv trebuie să fie modernizarea urgentă a infrastructurii rutiere, factor decisiv în dezvoltarea celor două judeţe”, a precizat Ţurcanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar