full screen background image

“Marşul mobilităţii”, pe 20 septembrie, la Suceava

haos in trafic 3     Agenţia pentru Protecţia Mediului, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava organizează,  vineri, 20 septembrie, începând cu ora 12.00, “Marşul mobilităţii”.

Manifestarea are menirea de marca “Săptămâna  mobilităţii  europene” (“European mobility week”), marşul, care a devenit o tradiţie, având loc  pe traseul Galeria mall – sediul Primăriei municipiului Suceava.

APM Suceava, prin directorul executiv Vasile Oşean, îndeamnă populaţia din toate oraşele sucevene să adere la principiile transportului durabil, nepoluant, şi să  contribuie, astfel, la îmbunătăţirea  climatului urban  şi calităţii mediului  înconjurător.

În acestă perioadă, recomandat este mersul pe jos, cu bicicleta, rolele sau cu mijloacele de transport în comun.

“Invităm pe locuitorii Sucevei, tineri şi maturi, să se alăture iniţiativei noastre. Să avem un comportament mai prietenos faţă de mediu şi să renunţăm, măcar pentru o zi ,la maşina personală, acceptând alternativele pentru un transport durabil”, a spus Vasile Oşean.

Totodată, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava participă la promovarea acestui eveniment prin organizare de activităţi educative şi de conştientizare a publicului în problemele legate de calitatea aerului.

Săptămâna  mobilităţii  europene reprezintă o campanie anuală pe tema mobilităţii  urbane durabile, eveniment susţinut şi  implementat  de către Comisia Europeană, în perioada 16-22 septembrie.

România s-a aliniat la această iniţiativă în anul 2002, prin organizarea, în tot mai multe comunităţi, a unor acţiuni educative de sensibilizarea cetăţenilor în vederea utilizării mijloacelor de transport nepoluante. Activităţile din acest an se vor desfăşura sub deviza “Aerul curat – Mişcarea ta!”, care vizează, în principal, responsabilizarea cetăţenilor cu privire la acţiunile de protecţie a mediului înconjurător, cât şi  conştientizarea opiniei publice asupra posibilităţilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii în mediul urban.

comments

comments




Leave a Reply

avatar