full screen background image

Relu Fenechiu mută dosarul “Transformatorul” la Iaşi

relu-fenechiu     Condamnat la închisoare în primă instanţă în dosarul „Transformatorul”, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, mută bătălia juridică la Iaşi, acolo unde vrea să conteste principalul document al acuzării, scrie Adevărul.

Este vorba despre un raport al comisarilor Gărzii Financiare din Cluj, realizat în urma controalelor la firmele sale din Bacău.

Motivul invocat de apărătorii fostului ministru este legat de faptul că reprezentanţii Gărzii Financiare Cluj nu ar fi avut competenţa să verifice firme din Bacău. În contestaţie, Relu Fenechiu spune şi că aceştia ar fi încalcat procedurile de control, întrucât nu s-au deplasat la sediul firmelor verificate şi nici nu ar fi cerut de la acestea toate documentele fiscale relevante.

Aceste vicii, spun apărătorii lui Relu Fenechiu, ar putea duce la anularea principalului document care a dus la condamnarea fostului ministru.

Conform acuzării, la începutul anilor 2000, firmele lui Relu Fenechiu ar fi vândut mai multe transformatoare vechi, încasând pe ele preţuri de catalog. Prejudiciul calculat de comisarii de la Garda Financiară, imputat inculpaţilor, este de peste 6,3 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar