full screen background image

3 tone de făină confiscate în urma unui control în domeniul panificaţiei

faina     Poliţiştii suceveni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

În perioada 8 – 14 septembrie, au fost desfăşurate  controale la 85 de societăţi comerciale şi 47 persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost controlate şi 685 mijloace de transport, la acţiuni participând 164 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul IPJ Suceava, dar şi poliţişti  din cadrul Serviciului Transporturi.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 211 sancţiuni contravenţionale, la  Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi  la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 57.740 de lei.

De asemenea au fost constatate şi fapte de natură infracţională.

Astfel, la data de 11 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu specialişti din cadrul D.G.R.F.P. Iaşi – A.J.F.P. Suceava, au efectuat un control la o firmă din Suceava. În urma verificării documentelor contabile şi a inventarierii materiei prime din depozit, s-a constatat un plus de 3 tone de făină, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.

Conform art. 41 alin. 2 lit. c din Legea 82/1991 şi art. 1 alin. 1 lit. e, art. 4 din Legea 12/1990, s-a aplicat o sancţiune contravenţională societăţii comerciale şi s-a dispus confiscarea cantităţii de făină.

În urma verificărilor efectuate la acelaşi agent economic, s-a constatat că, la data de 10 septembrie, s-au comercializat 515 de pâini, la mai multe magazine, fără a se emite factu

ri fiscale şi fără a se înregistra în contabilitatea firmei veniturile obţinute.  În cauză, s-a întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări faţă cei doi administratori ai societăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală

Reamintim faptul că, la data de 1 septembrie, au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate  controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar