full screen background image

Vreme deosebit de rece, cu ploi în toată ţara

ploi sv     Vremea va continua să se răcească în săptămânile următoare. Temperaturile or mai scădea în timpul zilei cu 4-5 grade faţă de acum. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Moldova, în primele zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori normale şi chiar peste obişnuitul perioadei, în medie de 22…23 de grade.

Aceeaşi abatere pozitivă faţă de mediile multianuale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 12…13 grade.

După răcirea vremii anticipată pentru 13…14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20….22 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal, doar în nord fiind ceva mai răcoare.

Nopţile şi dimineţile vor fi relativ răcoroase în perioada 14-16 septembrie, cu medii de 10…11 grade, apoi temperaturile vor fi în creştere uşoară.

Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în zilele de 12 şi 13 septembrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, precum şi în 17 şi 18 septembrie.

Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar