full screen background image

Raed Arafat va fi prezent mâine la Suceava

arafat sv     Operaţionalizarea Ambulanţei SMURD de Terapie Intensivă Mobilă – tip „C” va avea loc marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

La ceremonie vor participa doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Constantin Cătălin Chiper, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, colonelul Ion Burlui, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ambulanţa de tip „C”, care a fost achiziţionată printr-un proiect european, urmează să fie pusă în funcţiune, într-o primă fază timp de 12 ore pe zi.

Astfel, pentru această ambulanţă vor fi angajaţi, din 17 septembrie, un număr de 3 medici, iar după examenul de rezidenţiat, alţi trei medici vor fi angajaţi să deservească această ambulanţă.

Ambulanţa de tip “C” este un echipaj de terapie intensivă mobilă, inclusiv pentru nou-născuţi ea fiind utilizată pentru intervenţii medicale de urgenţă care implică operaţiuni de reanimare şi terapie intensivă.

Echipajul acestei ambulanţe trebuie să fie format din minin trei-patru persoane specializate în medicina de urgenţă, neonatologie, reanimare, terapie intensivă şi paramedic

Tot marţi, se va oficia slujba de Sfinţire a Bisericii Militare cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, de I.P.S. Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, P.S. Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal, şi soborul preoţilor militari din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

comments

comments




Leave a Reply

avatar