full screen background image

Peste 8.000 de kilometri de cale ferată au nevoie urgentă de reparații

cale ferata     Opt mii de kilometri de şină au nevoie de reparaţii, în condiţiile în care, în acest an, de exemplu, există fonduri pentru reabilitarea a doar 22 de kilometri de cale ferată.

Nevoie de reparații ar avea peste 60% din infrastructura feroviară. Mai exact, din cei 13.680 de kilometri de cale ferată din România, 8260 de kilometri au nevoie de reparații urgente.

CFR Infrastructură, compania care administrează liniile de cale ferată, are însă în acest an doar 17 milioane de euro, ceea ce înseamnă că ar putea repara numai 22 de kilometri de cale ferată.

Nevoie de reparații au și 3.115 poduri, adică 66% din total. Acestea ar costa 122 de milioane de euro. Cum statul are numai 17 milioane de euro pentru reparații, speranțele stau în banii europeni. În prezent sunt în desfășurare contracte de reparații în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Viteza medie a trenurilor de călători este de aproximativ 43 de kilometri pe oră, iar a celor de marfă de aproximativ 21 kilometri pe oră.

comments

comments




Leave a Reply

avatar