full screen background image

Galaţi: S-a depăşit momentul critic, cu condiţia să nu vină iar ploaia

inund 1     Judeţul Galaţi a depăşit momentul critic în privinţa inundaţiilor, cu condiţia să nu vină iarăşi ploaia, prioritatea fiind curăţirea localităţilor inundate de “mizerie”, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, care participă la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La intrarea în şedinţă, ministrul a declarat că a survolat întreaga zonă şi că “situaţia se prezintă mai bine” cu condiţia să nu plouă din nou, el aflându-se pentru a doua oară în vizită în zonă de la începutul inundaţiilor.

Stroe a spus că se află la Galaţi pentru a supraveghea instalarea modulelor în localităţile afectate şi acţiunea de strângere a “mizeriei” rezultate din inundaţii.

“Am făcut un survol, să văd cum merge cu apele şi să vedem cum facem cu modulele şi cu luarea mizeriei, aici este o problemă foarte importantă, iar azi- mâine trebuie să o ia. Situaţia din teren este mult mai bună, dar nu pot spune că e foarte bună. Judeţul a depăşit momentul critic, cu condiţia să nu vină iar ploaia”, a declarat Radu Stroe.

Luni ar trebui să fie finalizat şi un prim raport privind dimensiunea pagubelor materiale care să fie trimis la Guvern, pentru ca Executivul să adopte în prima şedinţă alocarea de fonduri necesare reparării caselor şi drumurilor distruse de inundaţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar