full screen background image

167 de candidaţi la proba de verificare a cunoştinţelor, la Şcoala de Jandarmi Fălticeni

jandarmi falt 0     Aproximativ 70% dintre candidaţii înscrişi au încheiat cu succes probele eliminatorii la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

În concurs au rămas 167 de candidaţi, care vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor vineri, 13 septembrie.

În zilele de 7 şi 8 septembrie, 247 de candidaţi, 216 băieţi şi 31 fete, s-au prezentat la sediul şcolii în vederea înscrierii la concursul de admitere.

Duminică, 8 septembrie, începând cu ora 15.00, candidaţi şi părinţi au participat la instructajul susţinut de colonelul Marian Mircea-Liviu, comandantul unităţii şi preşedintele Comisiei de Admitere a şcolii.

Detaşamentul fetelor a intrat primul la probele eliminatorii. Subcomisia de examinare medicală a declarat apte toate cele 31 de fete, care au întâmpinat, însă, dificultăţi la verificarea aptitudinilor fizice. Au promovat doar opt fete: 15 nu s-au încadrat în baremul pentru proba de viteză, una – în cel pentru aruncarea mingii, iar şapte – în cel pentru proba de alergare-rezistenţă.

Din 216 băieţi înscrişi, au rămas în competiţie 159: cinci au fost declaraţi „INAPT”, 51 nu au promovat probele fizice, iar unul s-a retras din concurs.

Vineri, 13 septembrie, începând cu ora 09.00, candidaţii se vor prezenta la sediul şcolii pentru a susţine proba de verificare a cunoştinţelor în intervalul orar 10.00-13.00.

Subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor vor fi elaborate într-un pavilion din incinta şcolii, de câte doi profesori pentru fiecare disciplină de concurs, desemnaţi prin tragere la sorţi. Clădirea va fi sigilată, cadrele didactice şi militare nu vor avea telefoane mobile, iar comunicarea cu membrii comisiei va fi interzisă până după începerea probei de concurs. Vor fi elaborate două variante de subiecte, din care va fi extrasă una, tot prin tragere la sorţi. Aceasta va fi multiplicată în funcţie de numărul de candidaţi, vor fi constituite plicurile pentru fiecare sală de concurs, plicuri care vor fi sigilate înainte de deschiderea imobilului.

După predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sala de concurs, vor fi invitaţi la catedră pentru corectarea lucrării, aflând astfel punctajul obţinut.

Candidaţii clasaţi în ordine descrescătoare, cu un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile, vor fi declaraţi „ADMIS” şi vor începe cursurile în data de 1 octombrie 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar