full screen background image

Suceava nu are terenuri pentru solicitările de restituire

Ion Lungu     Până pe 15 decembrie 2013, municipiul Suceava va stabili rezerva  de terenuri pe care unitatea teritorial-administrativ teritorială o are pentru restituirile pe care noile prevederi legale le consacră.

Primarul Ion Lungu a declarat că, deja, comisia de inventariere şi-a intrat în atribuţii, însă, încă de pe acum, este sigur că Suceava nu are de unde să scoată cele 600 de hectare pentru  acoperirea solicitărilor de retrocedare în natură.

Lungu crede că din peticele de printre blocuri – care au scăpat de restituire în cei 22 de ani de la apariţia Legii nr. 18 -, se vor putea reconstitui drepturi de proprietate pe doar câteva hectare, speranţa stând în suprafeţele pe care le-ar putea ceda Agenţia Domeniilor Statului şi Staţiunea de Cercetări şi Dezvoltare Agricolă Suceava.

“Din acest punct de vedere, la Suceava nu o să fie surprize, pentru că nu avem asemenea terenuri. Nu ştiu dacă vor rezulta 3-5 hectare, din bucăţele sau din altă parte. Singura soluţie este aceea de a primi terenuri de la ADS sau Staţiunea de Cercetări Agricole”, a spus edilul şef sucevean.

Până la acest moment, în reşedinţa de judeţ au fost emise 3.732 de titluri de proprietate asupra terenurilor agricole, la care se adaugă alte peste 3.000 de solicitări de restituire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar