full screen background image

Lazăr: Unităţile şcolare sucevene sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar

scoala     Având în vedere conţinutul articolului “Flutur cere USL să-şi asume haosul în care începe anul şcolar”, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava informează publicul interesat de funcţionarea reţelei pe care acesta o coordonează, că unităţile şcolare sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, în limitele condiţiilor disponibile, în funcţie de realităţile existente.

Inspector şcolar general al ISJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, transmite, printr-un comunicat de presă:

“Este adevărat că avem un număr mare de unităţi şcolare fără avize sanitare de funcţionare, situaţie cunoscută la nivelul judeţului, datorându-se unor factori obiectivi, pentru care remediul este dependent de rezolvarea unor probleme de infrastructură şcolară sau de infrastructura deficitară la nivelul unor comunităţi. Cu toate acestea, lipsa avizelor nu împiedică desfăşurarea procesului de învăţământ în condiţii normale, directorii de şcoli, sprijiniţi de comunităţile locale, reuşind să asigure igienizarea şi amenajarea corespunzătoare a spaţiilor.

De asemenea este cunoscută situaţia investiţiilor din învăţământ, judeţul nostru înregistrându-se cu 110 obiective, pentru a căror derulare este însă nevoie nu doar de fonduri, ci şi de o reconsiderare a acestora în sensul oportunităţii continuării, a ierarhizării şi stabilirii priorităţilor. Precizăm că în unele situaţii, condiţiile de activitate sunt dificile, dar nu imposibile, şi că o parte dintre dificultăţi au fost atenuate  pe parcursul verii, cu sprijinul factorilor locali.

Unităţile şcolare din judeţ vor beneficia de manuale şcolare, în funcţie de solicitări, acestea fiind achiziţionate din bugetul alocat, ca şi în anii anteriorii, sumele nefiind diminuate. În perioada curentă Depozitul Judeţean de Carte distribuie în teritoriu cantităţile primite de la edituri.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava nu are deficit de personal didactic, la finalul procedurilor de ocupare, şcolile fiind asigurate cu profesori pentru toate specializările. Schema de personal didactic auxiliar şi nedidactic este asemănătoare cu cea din anii anteriori, neînregistrându-se diminuări de norme.

Parcul de maşini al judeţului pentru transport şcolar cuprinde 90 microbuze şcolare, care funcţionează la parametri corespunzători, fiind pregătite să asigure deplasarea elevilor în noul an şcolar.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava a transmis Ministerului Educaţiei Naţionale necesarul de microbuze pentru extinderea transportului şi rezolvarea problemelor de uzură (31 de microbuze); Ministerul Educaţiei Naţionale va dota judeţul Suceava cu noi microbuze şcolare în cadrul unui program naţional aflat în derulare.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar