full screen background image

Doar un sfert din şcolile sucevene au autorizaţie sanitară

scoala     Direcţia de Sănătate Publică Suceava a început controalele în unităţile de învăţământ din judeţ, inspectorii sanitari verificând condiţiile care li se asigură elevilor la început de an şcolar.

Verificările sunt întreprinse la solicitarea ministerului de resort şi urmăresc, în principal, condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă şi de la grupurile sanitare.

Potrivit lui Ludovic Abiţei, director executiv al DSP, în judeţul Suceava funcţionează 811 unităţi de învăţământ, dintre care doar 216 sunt avizate sanitar.

În momentul de faţă, în unităţile de învăţământ din judeţ principalele neajunsuri sunt legate de lipsa apei potabile curente şi de grupuri sanitare necorespunzătoare.

Inspectorii sanitari au în vedere şi alte aspecte, cum ar fi condiţiile de depozitare a alimentelor din programul alimentar “laptele şi cornul”, efectuarea dezinfecţiei şi efectuarea examenului medical periodic în cazul personalului didactic.

Pentru verificări, în teren se vor deplasa şase echipe de inspectori sanitari, urmând ca, pe 27 septembrie, DSP să transmită, la minister, rezultatele controlului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar