full screen background image

Bătrân spitalizat după ce a căzut din căruţă, la Şebăneşti

upu     Ieri seară, în jurul orei 18.30, la secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean Suceava s-a prezentat Petru D., de 75 de ani, din satul Poiana, comuna Zvoriştea, Suceava, care a declarat că, pe 8 septembrie, în jurul orei 14.00, a fost victima unui accident de circulaţie.

Acesta a declarat verbal că, în timp ce se deplasa pe DN 29 A, la ieşire din localitatea Şerbăneşti, în timp ce se afla în atelajul hipo condus de către fiul său, Victor D., de 50 de ani, atelajul a fost acroşat de către un tir care a plecat de la faţa locului.

Din cercetările efectuate de echipa operativă, s-a constatat că, pe 8 septembrie, în jurul orei 13.30, Victor D. conducea atelajul hipo, pe DN 29 A, având direcţia de deplasare Şerbăneşti, către satul Poiana, iar în atelaj, pe locul din dreapta, se afla ca pasager tatăl său, Petru D.

Când a ajuns la km 17 + 380m, atelajul a fost depăşit din spate de către un autocamion, a cărui număr de înmatriculare nu a putut fi stabilit.

În acel moment, calul s-a speriat şi a schimbat pentru moment ritmul de deplasare, iar Petru D., întrucât stătea cu un picior în afara atelajului hipo, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Acesta s-a ridicat şi s-a urcat din nou în atelaj, cei doi şi-au continuat deplasarea până la domiciliu, Petru D. aflându-se într-o stare aparent normală.

Ieri, bătrânul s-a prezentat la unitatea medicala din comună, acuzând dureri în zona gâtului şi a capului.

A fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Judeţean Suceava, pentru investigaţii medicale, unde i s-a stabilit diagnosticul “traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoştinţei, fractură odontoidă cu deplasare a fragmentului superior 5 mm în interior, importante fracturi artrozice cervicale etajate”, necesitând pentru vindecare 30 – 35 de zile.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a decis transferarea victimei la Spitalul de Neuro – Chirurgie Iaşi.

În funcţie de zilele de îngrijiri medico legale acordate, se va dispune soluție  procedurală în cauză.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Biroului Rutier al POliţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar