full screen background image

Tânăr de 19 ani prins de poliţişti, după ce a prădat o casă în Şcheia

furturi-din-locuinte     În urma continuării cercetărilor efectuate de polițiști, privind furtul săvârșit de persoane necunoscute, în ziua de 7 septembrie, între orele 18.00-18.50, din locuința lui Luca T., de 83 de ani, din comuna Șcheia, ieri a fost identificat autorul, în persoana lui Ionel M., de 19 ani, din localitate, fiind recuperată și suma de 5.600 de lei, ce a fost predată părţii vătămate.
În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 7 septembrie, Ionel M. l-a urmărit pe Luca T., când acesta a plecat de acasă, a pătruns în incinta locuinţei părţii vătămate, forţând uşa de acces în imobil, iar din interior a sustras suma de 8.300 de lei.

Cu banii sustraşi, s-a deplasat pe raza satului Sfântu Ilie, comuna Şcheia, unde a cumpărat un cal şi un ham de la Nicolai P., contra sumei de 4.900 de lei, şi un atelaj (faeton) de la Marin A., contra sumei de 700 de lei.

Cu restul banilor, tânărul şi-a cumpărat obiecte de îmbrăcăminte.

Cel în cauză se afla sub control judiciar, faţă de acesta fiind dispusă, la data de 29 august, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, măsura obligării de a nu părăsi localitatea Mihoveni, comuna Şcheia, pe o perioadă de 30 de zile, în perioada 29 august – 28 septembrie.

În cauză a fost începută urmărirea penală, sub aspectul comiterii infracţiunilor de  “furt calificat” şi “violare de domiciliu”, şi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Având în vedere gravitatea faptelor sale, precum şi faptul că a încălcat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, învinuitul va fi prezentat azi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar