full screen background image

Primăria Suceava ar putea executa pe “stranierii” care şi-au abandonat apartamentele

apart     Municipalitatea suceveană va face un inventar al apartamentelor date cu chirie de către proprietarii plecaţi la muncă în străinătate.

Primarul Ion Lungu spune că proprietarii în cauză au mari datorii la plata obligaţiilor fiscale, demersul survenind unei ample campanii de recuperare a debitelor istorice ale contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice către bugetul local.

“Sunt multe persoane care lucrează în afară, care nu plătesc taxele şi impozitele pe clădiri. Spun că au lăsaţi chiriaşi în urmă, însă aceştia nu-şi asumă responsabilitatea, pasând-o către proprietar, şi chiar au dreptate”, susţine şeful executivului local.

Edilul şef este hotărât să facă ordine în domeniu, mai ales că, pe deasupra, o serie de chiriaşi nu achită cheltuielile cu utilităţile şi întreţinerea. Lungu a precizat că, în aceste circumstanţe, ar fi mai bine ca emigranţii suceveni de lungă durată să-şi vândă locuinţele de care nu pot avea grijă.

“Trebuie făcută ordine şi în acest domeniu. Există şi oameni cărora le-am recomandat ca, în măsura în care nu pot să plătească impozitele, să gestioneze apartamentele, să-şi vândă locuinţele. Se întâlnesc cazuri în care proprietarii, care lucrează de ani buni în Spania, au câte pe cineva în chirie, care îşi plăteşte, sau nu, utilităţile consumate”, a subliniat Ion Lungu.

El a menţionat că, în acţiunea de executare a rău-platnicilor cu pricina, un rol important revine asociaţiilor proprietari.

De la 1 septembrie, Primăria Suceava a iniţiată o acţiune de recuperare a datoriilor către bugetul local, debite care, la această dată, totalizează peste 49 de milioane de lei.

În acest sens, Executivul a luat măsura dublării numărului lucrătorilor Serviciului “Executări silite”, acesta ajungând la 20.

comments

comments




Leave a Reply

avatar