full screen background image

Mâine se votează Legea privind câinii fără stăpân

cainii-vagabonzi1368618884     Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că proiectul de lege privind câinii fără stăpân va fi analizat de comisiile juridică şi de administraţie ale Camerei, urmând ca să fie dezbătut marţi în plen şi votat pentru a fi trimis spre promulgare.

Zgonea a spus că deputaţii din Comisia juridică şi pentru administraţie se vor reuni luni, la ora 17.00, pentru a face “o audiere a tuturor părţilor implicate”, fiind invitat şi primarul general Sorin Oprescu.
“Acest proiect de lege va avea un raport în seara aceasta de la cele două comisii sesizate în fond, Comisia juridică şi cea de administraţie. Am avut o discuţie cu cei doi colegi ai noştri, domnul Almăjean şi domnul Ciucă, vom face o audiere a tuturor părţilor implicate, l-am informa şi pe domnul Oprescu, dacă vor să fie prezente şi organizaţiile neguvernamentale, le rog să fie prezente la comisie astăzi, la ora 17.00. O oră jumătate, două ore se vor audia toate părerile după care cele două comisii vor delibera şi vor face un raport. Mâine (marţi – n.r.) îl vom pune în plen la ora 10.00, la ora 12:.0 este votul final şi-l vom trimite spre promulgare”, a precizat Valeriu Zgonea.El a mai spus că încă de săptămâna treuctă există o voinţă în cadrul USL ca acest proiect să fie promovat în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale. “Există o voinţă în cadrul USL ca acest proiect să fie promovat în concordanţă cu decizia CC astfel încât fiecare să aibă instrumente prin care să elimine odată pentru totdeauna această problemă”, a adăugat Valeriu Zgonea. El a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.Un copil în vârstă de patru ani a murit, săptămâna trecută, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

comments

comments




Leave a Reply

avatar