full screen background image

La Spitalul Judeţean Botoșani, deficitul de personal este acoperit cu voluntari

spital bt     În lipsa personalului medical plecat la muncă în străinătate, unele spitale din România apelează la voluntari.

La Botoşani, de exemplu, zeci de absolvenţi ai şcolilor de asistenţi medicali fac muncă de voluntariat la Spitalul Judeţean. Tinerii speră că atunci când va apărea un post vacant vor avea mai multe şanse să îl ocupe.

Până se vor putea angaja, voluntarii ar mai putea aştepta ani de zile. Zeci de posturi de asistenţi sunt blocate în acest moment. Anul trecut, Spitalul Judeţean a anunţat scoaterea la concurs a peste 20 de posturi de asistenţi şi infirmieri, însă concursul nu a mai avut loc pentru că posturile nu au mai fost bugetate.

Conducerea unităţii medicale promite însă că cei care fac muncă benevol vor avea prioritate în faţa celor fără experienţă.

De altfel, voluntarii sunt de un real ajutor în acest moment, în condițiile în care din 1.500 de asistenţi şi infirmieri, câți ar trebui să fie în total, lucrează doar 1.000. Cei mai mulţi dintre ei au plecat în străinătate pentru salarii mai mari şi condiții de lucru mai bune.

comments

comments




Leave a Reply

avatar