full screen background image

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor dezbate problema câinilor comunitari

cainii-vagabonzi     Comisia Juridică din Camera Deputaţilor va dezbate, miercuri, problema câinilor comunitari, iar la dezbatere vor lua parte reprezentanţii unor ONG-uri care au ca activitate protecţia animalelor şi liderii unor asociaţii reprezentative ale administraţiilor locale, susţine vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

“Încă de la început doresc să precizez faptul că iubesc animalele, dar, în acelaşi timp, sunt profund afectat de cele întâmplate în Parcul Tei din Bucureşti, unde un copil de patru ani a murit sfâşiat de câinii comunitari, cât şi de alte situaţii similare mai mult sau mai puţin mediatizate”, afirmă Ciprian Nica, potrivit comunicatului.

Ciprian Nica consideră că, pentru evitarea unor incidente, trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru a proteja viaţa concetăţenilor şi pentru a gestiona chestiunea câinilor comunitari într-un mod uman şi în concordanţă cu principiile secolului în care trăim.

“De aceea, consider că OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi trebuie modificată şi îmbunătăţită, în aşa fel încât atât autorităţile publice locale, cât şi proprietarii sau iubitorii de animale, să aibă responsabilităţi clare în ceea ce priveşte gestionarea sau îngrijirea câinilor”, afirmă Nica.

El susţine că “nu este permis ca, atunci când hingherii sunt chemaţi să ridice de pe stradă un câine maidanez agresiv, acesta să fie ‘apărat’ de persoane care locuiesc pe acea stradă şi care, în mod regulat, îi hrănesc”.

“Cei care iubesc câinii îi pot adopta, îi pot lua în casă şi îi pot scoate la plimbare doar sub supraveghere. România este un stat membru al UE şi măcar acest lucru ne obligă să luăm toate măsurile care se impun pentru ca viaţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol de către animale aflate în libertate pe străzile din oraşele şi comunele noastre. Acestea sunt principiile pentru care voi milita pe parcursul lucrărilor Comisiei Juridice şi sper că, într-un timp cât mai scurt, să găsim soluţiile cele mai bune pentru a rezolva această situaţie care trenează de prea mult timp”, a mai declarat deputatul PSD de Vrancea în comunicatul citat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar