full screen background image

Roboţii îi înlocuiesc pe bugetari. 400 de angajaţi ai Transelectrica ar putea fi daţi afară

Transelectrica     Oamenii sunt înlocuiţi cu maşini la compania de stat Transelectrica. Automatizarea staţiilor ar putea duce la disponibilizarea a 300-400 de salariaţi în următorii patru ani.
Transelectrica ar putea disponibiliza în următorii patru ani 300 – 400 de angajaţi, dintr-un total de 2.200 de salariaţi în prezent, întrucât automatizarea staţiilor va determina o scădere a personalului necesar pentru operarea acestora, potrivit directorului general, Ştefan – Doru Bucătaru.
“O staţie cu tehnologie veche necesită doi oameni pe schimb, o staţie care este complet automatizată nu are nevoie de personal, poate de un anumit personal de pază şi supraveghere. Deci, există o corelaţie aproape directă între nivelul de personal operativ pe care îl avem şi ritmul în care realizăm programul de investiţii. Per total, în baza planului de investiţii pe care îl avem, mă refer la întregul mandat, vorbim potenţial de o reducere de ordinul a 300-400 de persoane, dar este vorba de întregul orizont de timp şi în măsura în care întregul plan de investiţii se realizează”, a afirmat, miercuri, Bucătaru într-o întâlnire cu investitorii şi analiştii pentru prezentarea rezultatelor financiare înregistrate de companie în primul semestru.
Potrivit Mediafax, directorul general al Transelectrica a precizat că societatea de stat mai are de modernizat aproximativ jumătate din cele 81 de staţii pe care le operează.

comments

comments




Leave a Reply

avatar