full screen background image

Emil Boc crede că proiectul de lege Roşia Montană ar trebui să fie retras de Guvern

DEZBATERE - INTELECTUALII SI POLITICA, POLITICIENII SI INTELECTU     Fostul premier Emil Boc consideră că Guvernul ar trebui să retragă proiectul de lege care vizează exploatarea auriferă de la Roşia Montană.

Emil Boc a declarat, miercuri, că proiectul de lege care vizează exploatarea auriferă de la Roşia Montană este neconstituţional, informează Agerpres.

“Retragerea proiectului ar trebui să se facă din două motive. În primul rând, proiectul este neconstituţional pentru că se oferă unei companii private atribuţii de utilitate publică ce trebuie să aparţină numai Guvernului sau autorităţilor publice. Până la urmă compania care exploatează este o companie privată şi nu poate să facă exproprieri în numele statului, deci, din punctul de vedere al regimului exproprierilor, proiectul de lege este neconstituţional”, a spus Emil Boc.
Potrivit acestuia, “Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un proiect cu o temă aproape similară, ca proiect de lege, în sensul că asemenea competenţă ţine de Guvern şi nu de Parlament. Iar Curtea, în cazul Rompetrol, a spus că Guvernul şi nu Parlamentul trebuie să rezolve asemenea probleme”.
Emil Boc a mai spus că, fiind vorba de o temă importantă, nu trebuie exclusă nici varianta referendumului, prin care românii să se pronunţe în problema Roşia Montană.

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar