full screen background image

Scădere a câştigurilor salariale ale sucevenilor

bani-romanesti     Salariaţii suceveni câştigă mai puţin.

Aşa relevă datele oferite publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică, potrivit cărora, în luna iunie, câştigul salarial mediu net din judeţul Suceava a fost de 1.159 de lei de persoană, cu 27 de lei mai mic decât cel din mai, înregistrându-se o diminuare de 2,3%.

Pe sectoare de activitate, faţă de luna mai 2013, câştigul salarial a scăzut cu 32,7% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură şi cu 4,3% în industrie şi construcţii, crescând cu 1,1% în servicii.

Pe de altă parte, raportat la luna iunie a anului precedent, câştigul salarial mediu net al sucevenilor a consemnat o creştere de 8,1 procente.

Conform Direcţiei Judeţene de Statistică, indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial mediu net şi indicele preţurilor de consum, în  iunie 2013, faţă de aceeaşi lună a lui 2008, a fost, în judeţul Suceava, de 102,6%.

De menţionat este şi faptul că, în iunie anul acesta, câştigul salarial mediu net realizat în judeţul Suceava este cu 27,8% sub nivelul celui naţional, acesta din urmă fiind de 1.606 lei.

De evidenţiat este, de asemenea şi faptul că, raportat la luna iunie 2009, câştigul salarial mediu net realizat de un salariat sucevean a sporit de la 1.049 lei, la 1.159 de lei, adică cu 110 lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar