full screen background image

Livia Stanciu, singurul candidat pentru şefia ÎCCJ

Livia Stanciu     Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, joi, lista cu judecătorii care s-au înscris pentru funcţiile de conducere de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, actualul preşedinte al ÎCCJ, fiind singurul candidat pentru şefia Instanţei Supreme.

Potrivit site-ului CSM, pentru cele două funcţii de vicepreşedinte al ÎCCJ s-au înscris patru judecători, respectiv Rodica Aida Popa, care în prezent ocupă această funcţie, Iulian Dragomir, Nela Petrişor şi Cristina Tarcea.

Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei I Civile a ÎCCJ este o singură candidatură, cea a Laviniei Curelea.

De asemenea, CSM a publicat şi proiectele de management ale candidaţilor.

În 21 iunie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a funcţiilor de conducere vacante de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, perioada de depunere a candidaturilor fiind 17 iulie – 19 august, iar de analizare a acestora – 9 – 10 septembrie.

Potrivit calendarului, în perioada 19 august – 4 septembrie va avea loc verificarea de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a judecătorilor care şi-au depus candidatura, dacă au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea şi comunicarea rezultatului verificării.

În perioada 19 august – 4 septembrie va avea loc verificarea de către Direcţia resurse umane şi organizare a înscrisurilor depuse la dosarele de candidatură şi solicitarea completării acestora, după caz; între 4 şi 6 septembrie se va elabora Nota Direcţiei resurse umane şi se va organizare prezentarea candidaturilor şi a documentelor ataşate în susţinerea acestora.

În intervalul 9 – 10 septembrie se vor analiza candidaturile de către Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii şi se vor formula propuneri de numire în funcţiile de conducere vacante de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În septembrie expiră mandatul preşedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu, şi al vicepreşedintelui Rodica Aida Popa, ambele numite în funcţii în urmă cu trei ani de preşedintele Traian Băsescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar