full screen background image

Investitorii în viitorul parc industrial din Lunca Sucevei, atraşi cu facilităţi

Ion Lungu     Primăria municipiului Suceava nu renunţă la proiectul realizării unui parc industrial pe terenul de peste 150 de hectare din preajma Centralei Electrice de Termoficare, pe malul râului Suceava.

Şeful administraţiei locale, Ion Lungu, spune că a fost aprobată Legea nr. 186/2013, a parcurilor industriale, la care un aport esenţial l-a avut senatorul PSD, Ovidiu Donţu.

De asemenea o discuţie pe marginea acestui proiect având loc şi cu premierul Victor Ponta, cu prilejul vizitei acestuia din urmă în Suceava.

“Ideea este de crea noi locuri de muncă în municipiul Suceava, şi de a valorifica zona din preajma Termica. Primul ministru a apreciat în mod favorabil această iniţiativă şi a promis că ne acordă tot sprijinul”, a declarat ocupantul fotoliului din Areni, menţionând că, în bugetul local pe anul 2013 a fost prinsă 100.000 de lei, sumă destinată întocmirii studiului de amenajare a parcului.

Lungu arată că din studiul de fezabilitate trebuie să reiasă că sunt îndeplinite condiţiile de eligibilitate, respectiv că este asigurată proprietatea asupra terenului, acesta din urmă să fie în suprafaţă compactă, precum şi accesul obiectivului la drum european.

De asemenea, în evidenţă vor fi scoase facilităţile prevăzute de lege, precum cele la plata impozitului pe teren şi a impozitului pe clădiri, dar şi a celor de competenţa administraţiei locale, respectiv la taxele pentru avize şi autorizaţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar