full screen background image

Încă o şansă pentru dezvoltarea fermelor de familie

ferma     Sesiunea de depunere a cererilor aferente Măsurii 1.1.2 “Modernizarea exploataţiilor agricole”, adresată celor care vor să-şi dezvolte ferme de familie se prelungeşte până pe 30 august, anunţă şeful Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Mihai Moraru.

Şeful OJPDRP spune că aceasta este cea de a doua prelungire a sesiunii carea a demarat, iniţial, pe 25 iulie, şi care trebuia încheiată pe 31 iulie.

Ulterior, celor interesaţi  li s-a mai pus la dispoziţie încă două săptămâni, Mihai Moraru precizând că noul termn a fost stabilit astfel încât să se dea posibilitatea depunerii a cât mai multe documentaţii.

Potrivit şefului OJPDRP Suceava, valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăşi 125.000 de euro, dimensiunea economică a fermei, fiind cuprinsă între minim două şi maxim 50 de unităţi de dezvoltare economică(UDE).

În cauză sunt fermele de producţie vegetală, creştere a animalelor, cât şi cele mixte. Depuse pot fi proiecte tip pentru ferme de legume în câmp şi în spaţii protejate;  livezi de pomi şi arbuşti fructiferi;  ferme de vaci de lapte; ferme de creştere şi îngrăşare a porcinelor şi ferme de găini ouătoare.

Beneficiarii sunt atât persoane fizice-cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare-, cât şi persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, precum şi alte tipuri de beneficiari eligibili.

Mihai Moraru precizează că, prin intremediul instituţiilor finanţatoare, proiectele declarate eligibile vor beneficia de o garantare de 80% a sumelor pentru cofinanţare.
Totodată, în acelaşi scop, de la bugetul statului se vor acoda, pe o periodă de maxim 10 ani, microcredite de până la 75.000 euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar