full screen background image

Doar 7.000 de suceveni au încheiat asigurări obligatorii împotriva dezastrelor

tipuri-de-asigurari     Potrivit datelor furnizate de “Pool de Asigurare Împotriva Dezastrelor” (PAID) România, în judeţul Suceava au fost încheiate, până în prezent, 7.138 de poliţe de asigurare, dintre care 4.714 în mediul rural.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu,avertizează că statul nu mai poate da bani pentru remedierea efectelor inundaţiilor.

Sinescu: “În ceea ce priveşte asigurările obligatorii ale locuinţelor, doar 2% dintre cei vizaţi prin lege au încheiat contracte de asigurare cu o societate autorizată. Am iniţiat demersuri de includere în lista riscurilor asigurate şi a celui privind căderile de grindină. Aceasta în condiţiile în care, anul acesta, în judeţ au fost afectate parţial sau distruse total, din cauza grindinei, peste 3.000 de hectare de culturi agricole.”

Asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor se face în baza Legii nr. 260/2008 şi are o valabilitate de 12 luni.

Potrivit legii, nivelul sancţiunilor contravenţionale care se pot da este cuprins între 100 şi 500 de lei, amenzile aplicându-se de către primarul unităţii administrativ-teritoriale sau de către persoanele împuternicite în acest sens.

comments

comments




Leave a Reply

avatar