full screen background image

Centru de cercetare la Facultatea de Inginerie Alimentară a USV

usv alee 2     Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava a depus, la Agenţia Naţională de Cercetare Ştiinţifică, un proiect intitulat “Centru de cercetate şi instruire pentru ştiinţa şi siguranţa alimentului”.

Proiectul are o valoare de 4,9 milioane de euro şi presupune realizarea unei clădiri cu laboratoare de specialitate şi săli de instruire, precum şi dotarea laboratoarelor cu mobilier specific şi aparatură de înaltă performanţă.

Centrul ar urma să cuprindă laboratoare de specialitate, cum ar fi “Laborator de cercetare pentru dezvoltare de analitică instrumentală şi de biosenzori”, “Laborator de cercetare pentru falsuri alimentare”, “Laborator de cercetare în domeniul analiticii apelor mine”, “Laborator de cercetări microbiologice”, “Laborator pentru cercetări reologice, de textură a alimentelor şi pentru încercări fizico-mecanice a ambalajelor”, “Laborator de cercetare a solului şi materii prime alimentare”.

În centrul de cercetare ar putea funcţiona şi un “Laborator transfrontalier pentru studiul şi monitorizarea impactului de mediu, al producţiei şi al consumului de alimente” şi un “Centru de colaborare locală, regională şi transfrontalieră în domeniul siguranţei alimentare”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar