full screen background image

Proprietarii pensiunilor și hotelurilor lăsate în paragină ar putea fi amendați

pensiune gh     Pentru a schimba faţa turismului românesc, autoritățile pregătesc amenzi usturătoare pentru cei care deţin pensiuni şi hoteluri în staţiuni, dar le-au lăsat în paragină.

Proiectul Ministerului Turismului îi vizează în special pe cei care au cumpărat spaţii de cazare pentru terenul valoros si nu au investit niciun leu în imobile.

Între 100 si 150 de euro pe zi pe zi, pentru fiecare sută de metri pătraţi de construcţie. Cu atât ar putea fi sancţionaţi cei care nu-şi îngrijesc pensiunile pe care le au în staţiuni.

Ministrul delegat pentru Turismul, Maria Grapini, vrea ca în cel mult un an, proprietarii spaţiilor turistice să le renoveze sau să le vândă altor investitori.

Maria Grapini a dat ca exemplu vile turistice din Borsec, Herculane şi din alte staţiuni balneoclimaterice. Unele dintre aceste imobile încă mai primesc turişti, iar altele au fost abandonate de ani de zile.

Ministrul Turismului speră ca măsura să facă o selecţie a investitorilor care vor cu adevărat să facă turism de cei care au cumpărat terenuri şI clădiri doar din interes imobiliar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar