full screen background image

Promoții de vară la asigurările CASCO

casco-asigurare     Asiguratorii luptă din ce în ce mai dur pentru atragerea de noi clienți și păstrarea celor vechi. Ultima bătălie, prețurile asigurărilor CASCO.

Reducerile de tarife afișate de companiile de profil ajung și la 45%, însă, șoferii pot fi păcăliți de politica prețurilor mici și contracte păguboase pentru clienți!

Lupta pentru clienţi a adus un val de reduceri pe piaţa asigurărilor de tip CASCO, în România. Pe baza unei simulări, reporterii Capital au găsit reduceri de până la 40% în ofertele asiguratorilor.

Simularea a fost realizată pentru o Dacia Logan pe benzină, cu o vechime de doi ani, o capacitate cilindrică de 1,6 litri și preț de achiziție de 45.000 lei.

Cele mai mari reduceri ajung până la 45% din prețul inițial. Astfel, La Groupama, cu o reducere de 45%, o poliță care înainte costa în jur de 3.500 de lei, acum a ajuns la aproape 2000 de lei.

Allianz Țiriac oferă o reducere de 43%, de la aproape 3.700 de lei la puțin peste 2.100 lei. Și Generali acordă o reducere de 40%, care duce prețul poțiței CASCO, pe simularea Capital la 2.514 lei.

Alte reduceri mari oferă și Astra Asigurări-39%, Omniasig 34%, Uniqa-42%, Carpatica- 43%.

Chiar dacă ofertele sunt tentante, specialiștii recomandă atenție sporită atunci când încheiați o poliță CASCO. Cea mai mare atenție ar trebui acordată paginilor de excludere din contractele de asigurare, pentru a ști în ce situații poliția nu oferă protecție.

Pentru unele companii de asigurări, conform Capital, nici măcar furtul mașinii nu se asigură, iar dacă păgubitul “nu a luat toate măsurile necesare pentru limitarea pagubei”, asigurarea nu acoperă daunele.

Din nou, dacă dauna este majorată din cauza greșelilor din service, unele companii de asigurări aleg să nu acopere dauna, chiar dacă multe dintre ele au service-uri agreate. Pentru a evita situațiile neplăcute, șoferii sunt sfătuiți să analizeze rezultatele și istoricul companiei la care vor să încheie poliția de asigurare auto.

comments

comments




Leave a Reply

avatar