full screen background image

Podul şi pasarela rutieră de peste calea ferată de la Iţcani, în reparaţii capitale

pod itcani     Primăria municipiului Suceava va semna, luna aceasta, acordul de finanţare a proiectului suplimentar de reabilitare, cu fonduri europene, a 10 străzi din reşedinţa de judeţ şi a altor elemente de infrastructură rutieră aferente.

Primarul Ion Lungu a primit asigurări, în acest sens, cu prilejul unei întrevederi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cu banii disponibilizaţi pe această cale municipalitatea suceveană are în vedere să facă reparaţii capitale la pasajul rutier de peste calea  ferată din cartierul Iţcani, dar şi la podul de peste râul Suceava, care realizează legătura dintre acelaşi cartier şi restul oraşului.

“După halul în care arată, foarte importantă este pasarela de la Iţcani, pe de o parte, dar şi podul  de peste râul Suceava, în aceeaşi zonă, la care se vor face lucrări similare celor anterioare de la aceleaşi obiective din cartierul Burdujeni. Vizată este mai ales pasarela, la care, după cum se ştie, afectate de coroziune sunt gardul de protecţie, elementele de susţinere şi stâlpii de energie electrică”, a declarat şeful executivului local, menţionând că de modernizări vor avea parte şi două poduri din Burdujeni-sat.

În lucrări de reabilitare vor intra, aşa cum am amintit, 10 artere de pe raza Sucevei, cel mai important fiind Bulevardul “George Enescu”, însă intervenţii urmează a avea loc şi pe străzile “Universităţii”, “Cernăuţi”, “Grigore Alexandru Ghica”, “Mărăşti”, “Mihai Eminescu”, “Cuza Vodă”, “Plevnei”, dar şi pe “Calea Unirii”.

Valoarea finală a proiectului este 35,67 milioane de lei (circa 8,2 de milioane de euro), din care 34,87 milioane de lei este suma eligibilă.

Durata efectivă a lucrărilor este de 19 luni, procedurile privind licitaţia pentru desemnarea constructorului urmând a fi demarate după parafarea acordului de finanţare a proiectului don cadrul POR.

comments

comments




Leave a Reply

avatar