full screen background image

Întreruperea furnizării apei potabile în comuna lpoteşti, pe 19 august

debit     ACET Suceava face cunoscut faptul că luni, 19 august, între orele 09:00 – 16:00, se va întrerupe furnizarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă a comunei lpoteşti.

Acţiunea este programată în vederea executării lucrărilor de montare a unui aparat de măsură a debitelor de ape consumate în localităţile lpoteşti, Tişăuţi şi Lisaura.

Recent, directorul ACET Suceava, Ştefan Groza, declara că sucevenii din Tişăuţi, Lisaura şi Ipoteşti fură apă din conductele ACET şi nimeni nu îi poate sancţiona.

Conductele de alimentare au fost dimensionate pentru consumul din urmă cu 5 – 6 ani, de atunci dezvoltându-se cartierul de pe dealul Tătăraşi.

Groza a spus că aducerea unei noi pompe pentru umplerea rezervorului din zonă nu a dat rezultate, mai ales în zilele caniculare în care apa este folosită pentru udat culturile agricole.

“Deschidem dimineaţă, la maxim, toate vanele din zona respectivă, dar, în două ore, rămânem fără apă în rezervor. Pompăm cam 14.000 – 15.000 de mc de apă pe lună şi încasăm contravaloarea a cel mult 5.000 de mc. Un an de zile am făcut echipă cu Primăria, am relevat instalaţiile pe teren. Conducta este nouă, din polietilenă. Sunt nişte racorduri făcute înainte de contor, cu care se udă intens culturile din zonă.  Localnicii au făcut racord din racord, cu aparatele pe care le avem în dotare, nu putem să le depistăm. S-au construit mai multe case, figurează un singur abonat, care este la stradă, dar, de fapt, au apă şi ceilalţi.”, a mai spus Groza.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza