full screen background image

Grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, destructurat la Suceava

sv 2     Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul   Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 23 de persoane (20 de cetăţeni români şi 3 cetăţeni ucraineni), grup specializat în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna  aprilie 2013, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, acţionând împreună şi în mod coordonat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă, în zona de frontieră adiacentă localităţilor Frătăuţii Noi – Climăuţi, judeţul Suceava.

Pentru desfăşurarea activităţilor infracţionale în condiţii de siguranţă, inculpaţii l-au recrutat pe O. G. C., fost agent de  poliţie de frontieră în cadrul fostului I.J.P.F. Suceava, care a intermediat legătura cu un agent de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, identificat ulterior ca fiind F. M. G., acesta din urmă având rolul de a furniza informaţii legate de momentul oportun pentru săvârşirea faptelor de contrabandă.

În urma monitorizării, în data de 15 august, la orele 16.50, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., poliţiştii din cadrul STPF Suceava i-au prins în flagrant pe inculpaţii H.G.M. şi C.I., în timp ce introduceau ilegal în ţară, pe frontiera verde, în zona localităţii Fratăuţii Noi, cantitatea de 24.410 de pachete cu ţigări de provenienţă extra-comunitară, respectiv Ucraina şi Republica Moldova.

Ţigaretele introduse ilegal în ţară erau încărcate într-un microbuz marca VW Caravelle, condus de inculpatul C. I., traseul microbuzului fiind asigurat de către inculpatul O. G. C., fost agent de  poliţie de frontieră, la volanul unui autoturism marca AUDI, înmatriculat în Germania.

Pentru reţinerea microbuzului şi a celor două persoane, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

Cele două autoturisme au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

În cauză au fost efectuate un număr de 6 percheziţii domiciliare, iar la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au fost audiate un număr de 20 de persoane.

Suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de Departamentul de Informaţii si Protecţie Internă Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup organizat, contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat şi abuz în serviciu contra intereselor publice, iar, la final, urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către procurorul DIICOT şi poliţişti de frontieră, anume delegaţi, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

sv 1

 

 

 

 

 

sv 3

 

 

 

 

 

sv 4

comments

comments




Leave a Reply

avatar