full screen background image

Creditul pentru Centrul Cultural „Bucovina”, blocat la Comisia pentru împrumuturi

Centrul cultural Bucovina     Angajarea creditului de 4,6 milioane de lei, destinat continuării lucrărilor la Centrul Cultural Cultural „Bucovina” din Suceava, fostul cinematograf „Modern” este condiţionată de obţinerea avizului Comisiei pentru împrumuturi de pe lângă Ministerul Finanţelor Publice, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului.

Şeful administraţiei locale spune că licitaţia pentru desemnarea băncii creditoare a fost ţinută după aprobarea bugetului de stat, iar creditul sucevean nu a fost inclus în interiorul plafonului gradului de îndatorare.

“Din păcate, nu putem semna acest contract, până nu avem avizul Comisiei de împrumuturi, de pe lângă Ministerul de Finanţe. Aşteptăm să vedem dacă va renunţa cineva la credit, şi nu îl va mai lua în acest an, să putem intra noi la rând, să obţinem acordul în cauză. Deci, până la aprobarea Comisiei de împrumuturi, este valabilă licitaţia, însă nu putem semna contractul şi, implicit, nu avem finanţarea. Sper ca, în perioada următoare, să găsim o breşă în plafonul de îndatorare, însă. cel mai târziu – ceea ce nu este dorit -, creditul ar putea fi luat de 1 ianuarie 2014”,  a declarat Lungu.

Licitaţia pentru acordarea creditului de 4,6 milioane de lei a fost câştigată de către CEC Bank, acesta având o perioadă de rambursare de 8 ani şi una de graţie de 2 ani.

Execuţia a fost reluată, pentru scurt timp, în luna iunie, moment în care structura de rezistenţă era finalizată, “închiderile” erau la 80% din total, iar finisajele erau făcute în proporţie de 60%.

După terminarea lucrărilor, efectuate de Civica Grup Suceava, sala de spectacole va avea 300 de locuri, prin extinderea clădirii vechi obţinându-se o suprafaţă desfăşurată de 2.500 de metri pătraţi.

Noul imobil extins este prevăzut cu 3 etaje, plus un etaj tehnic, compartimentate în birouri, spaţii pentru expoziţii, magazin, bibliotecă, laboratoare, cabine, depozit pentru costume, spălătorie etc.

Investiţia totală în amenajarea Centrului Cultural „Bucovina” este de 13 milioane de lei, până în prezent fiind plătită efectiv suma de 7 milioane de lei.

Ion Lungu a precizat că, pentru dotări, va mai fi cheltuit încă 1 milion de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar