full screen background image

Premierul Victor Ponta a ajuns la Putna şi participă la oficierea Sfintei Liturghii

putna-multime     Premierul Victor Ponta a ajuns, dimineaţă, la Putna, unde participă la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstire de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii mănăstirii.

Premierul a venit împreună cu soţia sa, Daciana, ei fiind însoţiţi de preşedintele PSD şi al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, dar şi de parlamentari PSD şi PNL.

Premierul a ajuns cu o maşină la Primăria Putna, de unde a mers până la mănăstire pe jos, oprindu-se pentru a se saluta cu oamenii.

El a spus că a venit la Putna pentru această sărbătoare importantă şi că va merge acolo de fiecare dată când se va afla în Bucovina de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Premierul a mai spus că după ce va asista la slujba religioasă de la Mănăstirea Putna va merge la Sanctuarul de la Cacica “Basilica Minor”, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, pentru că este o sărbătoare importantă şi pentru comunitatea romano-catolică.

Câteva mii de persoane asistă la slujba religioasă oficiată în curtea Mănăstirii Putna de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi alţi înalţi ierarhi.

La slujbă mai sunt prezenţi şi lideri ai PDL, între care prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu, secretarul general, senatorul Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord-est, deputatul Ioan Bălan.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Victor Ponta participă la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Putna cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Mănăstirea Putna, care îl are ctitor pe Ştefan cel Mare, înmormântat acolo, are ca hram istoric Adormirea Maicii Domnului, iar din anul 2010, prin decizia PF Daniel, Patriarhul BOR, s-a decis ca al doilea hram al mănăstirii să fie în 2 iulie, când este pomenit Ştefan cel Mare, care a fost trecut în rândul sfinţilor în anul 1992.

comments

comments




Leave a Reply

avatar