full screen background image

Lucrătorii de la ACET riscă să nu-şi ia salariile

acet sv     Angajaţii societăţii comerciale de alimentare cu apă, de canalizare şi tratare-epurare (ACET) Suceava se află într-o situaţie economico-financiară disperată.

Problema a fost pusă în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Consilierul local PSD, Eugen Girigan, şeful Comisiei de servicii publice: “Se petrece o chestie cu care cred că vom intra în istorie, la un moment dat existând riscul ca să se întrerupă livrarea de apă rece în municipiul Suceava”.

Consilierul local PNL, Dan Roibu: “Marea problemă este blocajul financiar, care atrage neplata salariilor la sfârşit de lună”.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că a avut discuţii cu Ştefan Groza, directorul general al ACET, o soluţie pentru ieşirea din impas fiind aducerea sumelor defalcate de la bugetul de stat, din trimestrului IV al anului, în trimestrul III, astfel încât 1,5 milioane de lei – datorii ale societăţii de termoficare Termica, pentru apa rece consumată de acest din urmă operator -, să ajungă în conturile firmei de alimentare cu  apă.

“În urma discuţiilor avute cu directorul general al Finanţelor Publice, domnul Petrică Ropotă, acesta a spus că plata directă către ACET este posibilă, însă, pentru aceasta, obligatoriu este acordul administratorului judiciar de la Termica”, a explicat Lungu, adăugând că, în caz contrar, DGFP s-ar putea alege cu o acţiune în instanţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar