full screen background image

Centrul Bucovinean de comunicare şi informare, oficiul teritorial Suceava, a fost inaugurat

heritage     Reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și ai Universității Naționale “Yuri Fedkovych”, din Cernăuți, au inaugurat ieri, 13 august, Centrul Bucovinean de comunicare și informare – oficiul teritorial Suceava, situat pe strada Universității, nr.36 A.

În calitate de manager al proiectului, prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector pentru imaginea USV, a declarat că acest inovator centru de informare turistică, ce are drept scop principal oferirea de informații privind obiectivele istorico-etnografice din județul Suceava și regiunea Cernăuți, a fost inaugurat în cadrul proiectului “HERITAGE – Patrimoniul istoric și etnografic – componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina”, proiect derulat de către USV, în parteneriat cu Universitatea Yuri Fedkovych din Cernăuți, cu sprijinul de specialitate al partenerilor asociați: Muzeul de Istorie Suceava și Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Suceava.

„Acest proiect are ca finalitate crearea unei baze pentru formarea viitorilor specialiști în domeniul turismului. Acest Centru de Informare va fi folosit nu doar pentru oferirea de informații pentru turiștii din țară și străinătate, ci și pentru efectuarea practicii de specialitate pe tot parcursul anului de către studenții noștri de la Facultatea de Istorie și Geografie, de la programul Geografia Turismului sau de la Facultatea de Științe Economice, unde există această specializare în domeniul turismului”, a spu Purici.

El a mai precizat că “proiectul mai are în vedere valorificarea potenţialului etnografic şi istoric al Bucovinei, dat fiind faptul că Bucovina este un ţinut care poate prezenta lumii numeroase obiective turistice, dar nu toate au fost valorificate pe măsura potenţialul de care dispun”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar