full screen background image

Caniculă, disconfort termic şi instabilitate termică, până vineri

canicula00     Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de caniculă, disconfort termic şi instabilitate termică, valabilă până vineri, în toată ţara.

Totodată, începând din după-amiaza acestei zile şi până în dimineaţa zilei de vineri, 16 august, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse la munte, dar şi în centrul, nordul, nord-estul şi sud-vestul teritoriului şi pe spaţii mai restrânse în celelalte zone.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 30-35 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi şi pe parcursul zilei de vineri, 16 august, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, precum şi a Olteniei.

Astăzi, vremea se menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi al Banatului, zone în care disconfortul termic va fi accentuat.

În aceste regiuni se vor înregistra frecvent temperaturi maxime în jur de 35 de grade, iar în Lunca Dunării de 37 de grade, anunţă ANM.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza