full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări, la Rădăuţi

rad 2     Azi dimineaţă, în jurul orei 06.00, la nivelul Sectorului PF Rădăuţi s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme de teren care se deplasau în mare viteză de la frontiera de stat către interior.

Lucrătorii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase, conform legii, mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismelor.

În urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean român şi un autoturism de teren în care se aflau 26 de colete ce conţineau ţigări.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 12.990 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 130.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorul auto, Ilie B., de 21 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă.

În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

rad 1

 

 

 

 

 

rad 3

comments

comments




Leave a Reply

avatar