full screen background image

Micro credite pentru fermierii suceveni

Mihai Moraru     Fermierii suceveni vor putea accesa micro credite de maxim 75.000 de euro fiecare, acordate potrivit prevederilor OUG nr. 43/2013, care asigură, până la semnarea contractului de finanţare contribuţia beneficiarilor în cadrul proiectelor din măsurile PNDR ori din afara acestora.

Mihai Moraru, directorul executiv al Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Suceava anunţă că, în acest sens, a fost constituit un fond de micro credite, o sumă de 15.000 de euro urmând a fi acordată pentru obiective de investiţii de mici dimensiuni din domeniul agricol, neeligibile la finanţarea din fonduri europene şi, de asemenea, în vederea asigurării resurselor financiare necesare realizării producţiei agricole.

Un micro credit de 75.000 de euro ar putea fi contractat de fermierii care sunt obligaţi să vină cu o contribuţie proprie la finanţarea proiectelor de investiţii din fonduri europene nerambursabile, respectiv de către beneficiarii măsurilor PNDR, în special pentru “ferma de familie”.

Beneficiarii micro creditelor pot fi persoane fizice, în calitate de producători agricoli individuali; asociaţii agricole familiale; asociaţii de producători şi cooperative agricole; societăţi agricole private; societăţi comerciale cu capital privat; persoane fizice autorizate; întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale.

“Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sprijină micii producători agricoli, pentru constituirea unei clase de mijloc a agriculturii, flexibilă, adaptabilă, cu un potenţial maxim de dezvoltare în perioada 2014-2020”, subliniază Mihai Moraru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar